C.P.Sant Martí del Clot

Plaça Canonge Rodó,3

Barcelona 08026

93.231.99.10

cpsantmarti@cpsantmarti.orgEsbart
Sant Martí

L’Esbart Sant Martí de Barcelona, des de l’any 1945, treballa per a ensenyar, fomentar i promoure la dansa i la cultura tradicional catalana i ofereix un espectacle visual de primera línia amb un ampli repertori de danses tradicionals i de creació.

Des de la seva fundació i fins els nostres dies, l’esperit d’aprenentatge ha anat sempre lligat al de conservació de la nostra identitat a través del folklore.

L'Esbart Sant Martí consta de tres seccions diferenciades:

Les seccions infantils i juvenils del esbart, amb un grup d’iniciació, dels 4 als 9 anys, un grup d’infantils, amb nens i nenes dels 10 als 12 anys, i els juvenils, amb nois i noies dels 13 als 17 anys.

El Cos de Dansa de l’Esbart Sant Martí, format per dansaires a partir dels 18 anys treballa al servei de la dansa folklòrica i de creació.

El grup proposa a través dels seus espectacles, tots ells estrenats en teatres del circuit professional, un mosaic de danses tradicionals i de creació dels Països Catalans amb el que mostra la riquesa del nostre folklore, considerat com el més complet i nombrós en danses d’Europa.

I l’Escola de Dansa clàssica, fundada l’any 1968 amb l’objectiu de fer un servei al barri, amb classes per a nens i nenes a partir dels 5 anys.

Al llarg dels anys hem pogut comptar amb la col·laboració de Carme Mechó, Vicky Buil i Anna Pujadas i amb mestres de la categoria de Claudi Bombardó, Nora Sitges-Sardà, Ana Arias, Georgina Nieto, Eddie Pezzopanne i Lourdes Solà.

Ballarins com David Campos o Joan Carles Fernández van fer les seves primeres passes a l’escola de dansa de l'esbart.

Actualment l’escola de dansa, segueix un programa elaborat per la Marina Escoda, mestra i coordinadora de les activitats acadèmiques de l’Institut del Teatre.

En aquests moments l’Esbart porta a terme la seva activitat en dos espais:

- Centre Parroquial de Sant Martí, Pl. Canonge Rodó, nº 3 de Barcelona

- Espai Alchemika, C. Sant Antoni Maria Claret, nº 358 de Barcelona.


Més informació: www.esbartsantmarti.com